Szolgáltatásaink

Elhelyezés

Intézményünkben 1-2-és 3 ágyas szobákban, illetve apartmanokban tudunk elhelyezést biztosítani, figyelembe véve a kérelmező szociális rászorultságát, életkorát, jövedelmi helyzetét és egészségi állapotát.

IMG_3785 2
IMG_3793

Ápolás, gondozás

A Keresztény Advent Közösség Eleki Szociális Otthonában a fizikai, egészségügyi, lelki szükségletek kielégítésével   komplex módon valósítjuk meg az idősek gondozását. A gondozás során figyelembe vesszük az ellátottak személyiségjegyeit, mentális állapotát és tekintettel vagyunk az egyes betegségek következményeként jelentkező sajátos viselkedészavarokra is. Ezek függvényében személyre szabott gondozást folytatunk. 
 
Huszonnégy órás felügyelet biztosítása mellett ápoló-gondozó nővérszolgálatunk lehetővé teszi a váratlan helyzetek kezelését, a betegek azonnali és szakszerű ellátását, szükség esetén a gyors orvosi beavatkozást (ügyelet,mentőszolgálat igénybe vétele). 

Intézményünk orvosa megbízási szerződés alapján heti 4 órában látja el feladatát, de szükség esetén rendelési időn kívül is készségesen áll a lakók rendelkezésére. Az orvos által javasolt szakorvosi és/vagy szűrővizsgálatokat megszervezzük, gondoskodunk arról, hogy betegeink az előre egyeztetett időpontokban   megjelenjenek a szakrendeléseken, illetve a kórházi kivizsgálásokon, kezeléseken. A háziorvosi ellátás mellett ugyancsak megbízás alapján rendszeresen felkeresi az Otthont egy pszichiáter szakorvos, aki a gondozottak számára térítésmentesen ad tanácsokat és felírja számukra a szükséges gyógyszereket is.

A jogszabályokban meghatározott gyógyszerlista alapján térítésmentesen biztosítandó                                   gyógyszerkészlettel rendelkezünk, a szakorvos által rendelt egyéb gyógyszereket és gyógyászati segédeszközöket pedig térítés mellett szerezzük be az ellátottak számára.

Étkezés

Intézményünk saját konyhával rendelkezik. Rendhagyó módon lakto- ovo vegetáriánus ,valamint  igény szerint  vegán étkezést biztosítunk napi 5 alkalommal . Szakorvosi javaslat alapján dietetikus  bevonásával diétás étkeztetésről is gondoskodunk. Húsételeket semmilyen formában nem készítünk és nem szolgálunk fel.

DSC_5002-c

Mentálhigienes gondoskodás

Az ápolás-gondozás magába foglalja az egyéni és csoportos foglalkozások napi rendszerességgel történő megtartását. Ezek keretében rendszeresek a kézműves foglalkozások, a zenehallgatás, énektanulás, torna, filmvetítés, irodalmi óra, szellemi feladványok játékos formában történő egyéni és közös megoldása.  Az intézmény mentálhigienes szakembere egyéni beszélgetések keretében személyre szabottan végzi a mentális gondozást. A foglalkozásokon való részvétel  önkéntes.

A lakók szabadon gyakorolhatják vallásukat. Saját felekezetük lelkészei rendszeresen látogatják őket, illetve választásuk szerint részt vehetnek az intézmény által szervezett bibliaórákon, imaalkalmakon és egyéb egyházi rendezvényeken is.

IMG_3796 2
IMG_3514

Térítési díj

Az intézményi térítési díj 2019. április 1. napjától  120.000,- Ft/hó.

 

A  térítési díj nem tartalmazza

  • a fodrász,
  • masszőr,
  • pedikűr, manikűr díját,
  • az egyéni vagy speciális higienes igényeket kielégítő testápolási és/vagy táplálékkiegészítő szereket, eszközöket, egyéb termékeket
  • inkontinencia betéteket, pelenkát
  • a fentekben hivatkozott gyógyszerlistán nem szereplő gyógyszereket